Finom az elefánttrágyából készült folyékony kenyér

2013. április 18. csütörtök 16:02

Finom az elefánttrágyából készült folyékony kenyér

Két kézzel kapkodtak az elefánttrágyás sör után Japánban. A svájci nevű, ám japán Sankt Gallen serfőzde itala percek alatt elfogyott piaci premierjén.

A sör sajátossága, hogy babkávét is hozzáadnak a főzéskor, olyat, amely előzőleg megjárta egy elefánt emésztőrendszerét. Az ilyen kávé igen drága, kilója 650 ezer forintba kerül, mert elég nehéz nagyobb mennyiséget kinyerni az elefántokból. A japán sörújdonsághoz thaiföldi elefántok szolgáltak a speciális belevalóval. 

 

Az elefántos sör különlegessége, hogy - kóstolói szerint - utóíze sokkal kellemesebb, mint a szokvány eljárással és hozzávalókból készült söröké.

A brit Metro újság tudósítója megkérdezte a Sankt Gallen céget, hogy tervezi-e csapolt sörként is forgalmazni új termékét. A válasz nemleges volt.

 


(mti)