Még mindig kevés halat eszünk, pedig egészséges
2018. október 13. szombat 14:35
Magyarországon a hat kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.
Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21 között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól. Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet.
Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérje forrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- TCR World Tour: Michelisz Norbert...
- Jó hírek érkeztek a mohácsi...
- Itt vannak az ötös lottó friss...
- Megelégelték a szúnyoghelyzetet, az...
- Michelisz második lett az első makaói...
- Nagyvárad, a Pece-parti Párizs
- Pontyokat telepítettek a Dunába...
- Köd, napsütés, hideg: ez vár ránk...
- Meghibásodott a komp, de nem volt szó...
- Szilágyi és Hosszú is elődöntős...