A WHO szerint rákkeltőek a feldolgozott hústermékek
2015. október 26. hétfő 14:08
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Ha a különvonattal utaznánk Pécsről a...
- Hargitai János: a csata ötszázadik...
- Japánok találtak megoldást a...
- Idegenvezetéssel is várják a...
- Megvan a kormánydöntés: megépül a...
- Vasárnapig tesztelhetjük a csuklós...
- Tavaszias idővel indul a hét, aztán...
- Tovább csökkent a napi új fertőzöttek...
- Nézze meg, merre járnak a NAV...
- Hétfőtől ismét látogatható a...