Sombereken helyi búzából őrölt lisztből készül az ünnepi kenyér

2015. augusztus 18. kedd 06:50

Sombereken helyi búzából őrölt lisztből készül az ünnepi kenyér

Hagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal Sombereken minden háztartásba helyben termelt búzából készült lisztet juttattak el. A sombereki gazdák felajánlotta 24 mázsa gabonából a Garat malomban történt őrlés után 12 mázsa BL-55-ös minőségű liszt lett, amihez az egyedi, feliratos zacskókat az önkormányzat biztosította.

Az új lisztből süti Schäffer József pékmester azt az kenyeret, valamint a kalácsokat, kuglófokat is, amit a szerdai arató napi ünnepségen résztvevők kóstolhatnak meg. Augusztus 19-én délután 5 órakor kezdődik az aratók és lovasok felvonulása, s a menetet a Somberek-Mohács-Palotabozsok Ifjúsági Fúvószenekar fogadja térzenével. 

Az ünnepi műsorban az amatőr színjátszók és a Felvidéki Dalkör lép fel, őket Farkas Béla tárogatón kíséri. A rendezvény keretében adják át a Rosa Schmich Alapítvány díját, majd az ünnepséget aratóbál zárja.

B. M.