Ismét apa-fia zarándoklatra hívja a híveket Felföldi László megyéspüspök Máriagyűdre

2024. szeptember 17. kedd 11:16

Ismét apa-fia zarándoklatra hívja a híveket Felföldi László megyéspüspök Máriagyűdre

Az édesapák és fiaik közötti személyes köteléket gazdagító gyalogos zarándoklatra hívja kortól függetlenül az édesapákat és fiaikat, nagyapákat Felföldi László pécsi megyéspüspök. A főpásztor által személyesen vezetett, Pécsről Máriagyűdre tartó zarándoklatot immár harmadik alkalommal, idén október 5-én rendezik meg.

 

 

„Isten úgy bánik veletek, mint fiaival" (Zsid 12,7). A Zsidóknak írt levélből választott szentírási szakasszal az édesapákat és fiaikat szólítják meg és hívják kötetlen találkozásra, gyalogos zarándoklatra a szervezők.

Az apa-fia zarándoklat egyszerre teremt lehetőséget az aktív pihenés közbeni tartalmas beszélgetésekre, lelki töltekezésre, az apa-fia kapcsolat építésére. Az út megtétele igénybe veszi a testet, ugyanakkor a teremtett világ közelsége kiváló helyszínként szolgál a beszélgetésekre, ahol az egymás között felmerülő kérdéseket és válaszokat az út megtétele, a fizikai megpróbáltatás is formálja.

A zarándokok október 5-én, szombaton 7.30-kor gyülekeznek Pécs határában, Reménypusztán és 8.00 órakor indulnak a Pogányon és Bissén át vezető több mint 20 km hosszú zarándokúton Máriagyűdre. A tervezett érkezési időpont kb. 14.30 óra, amikor a zarándoklat zárásaként a főpásztor vezetésével szentségimádáson vesznek részt a zarándokok a kegyhely bazilikájában.

 

A zarándoklaton mindenki a saját felelősségére vehet részt. A szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról és igény szerinti hideg élelemről a résztvevők saját maguk számára gondoskodni szíveskedjenek.

Máriagyűdről a hazautazás egyénileg történik. Lehetőségként a Volánbusz Zrt. menetrendszerinti járatainak használatát javasolják a szervezők.

Forrás: Pécsi Egyházmegye