Frumzi kaszinó érdekességek Monaco mindennapjaiból

2024. június 05. szerda 20:35

Frumzi kaszinó érdekességek Monaco mindennapjaiból

Ha szerencsejátékokról van szó, manapság a legtöbben az olyan online platformokra asszociálnak, amilyen a frumzi.

Ez magától értetődő, hiszen a fiatalabb nemzedék az interneten szocializálódott, számukra teljesen természetes, hogy kedvenc játékaikat a frumzi, vagy más online kaszinó oldalán találhatják meg.

Ehhez az élményhez jelentősen hozzájárul az a tény is, hogy a frumzi és társai állandóan újabb technológiai fejlesztésekhez nyúlnak, amelyek mind fokozzák a virtuális játék élményét. A legtöbb ilyen megoldás következtében pedig a frumzi online játékélmény egyre inkább közelít a fizikai valóságban megélhető élmények szintjéhez.

Ezt a célt szolgálja a frumzi élő osztós kaszinó is, ahol a játékosok élőben játszhatnak egy hús vér osztó ellen. Ha pedig ezt a megoldást olyan eszközökkel és lehetőségekkel kombinálják, mint a VR-szemüvegek, vagy a kiterjesztett valóságot biztosító kellékek, akkor már tényleg csak egy karnyújtásnyira van a virtuális és a fizikai élmény összekapcsolása.

Ráadásul egyes hagyományos kaszinók meglépték azt, hogy az élő osztós játékot saját kaszinó termeikből közvetítik, amivel még egy lapáttal rátesznek erre a dologra. Ugyanakkor azonban egyre többen vannak azok, akik a valódi kaszinókat is szeretnék megismerni, mert végső soron az online élmény a személyes tapasztalást nem tudja pótolni.

A világ legismertebb szerencsejáték központjainak említése során a legtöbben Las Vegasra asszociálnak, de nekünk, magyaroknak van egy sokkal közelebbi helyszín is, mégpedig Monte Carlo. Ha esetleg ide tervezel a közeljövőben egy utazást, a folytatásban megtudhatsz néhány érdekességet erről a mini országról.

A milliomosok paradicsoma
Ha már láttál filmeket Monacóról, esetleg interneten utánanéztél, akkor nyilván szembetűnő volt, micsoda luxus, csillogás van itt. Nos, a statisztika szerint Monaco minden harmadik lakosa számít milliomosna. Számszerűsítve ez 12.261 embert jelent. Monacóban az egy főre jutó GDP 186.080 dolláral, amivel az ország a második helyen áll, Luxemburg mögöt.

Emögött az a tény áll, hogy itt számos adókedvezmény érhető el, ugyanakkor azonban érdekesség, hogy a legtöbb itt dolgozó ember valójában máshol él. Napi szinten 30 ezren ingáznak Franciaországból és további hatezren Olaszországból, kizárólag a munka miatt.

Biztonság mindenekelőtt
A másik kuriózum, hogy Monacóban minden más országhoz képest nagyobb az egy főre jutó rendőrök száma. Ez a szám 73, ennek köszönhetően igencsak valószínűsíthető, hogy a világ egyik legbiztonságosabb helyszínéről van szó.

A rendőrségnek van egy olyan szakosztálya, amely járőr- és megfigyelő hajókat üzemeltetnek, de a palotában katonai testőrség is székel. A biztonsági előírások szigorúak, az egész országot behálózzák a biztonsági kamerák, amelyek többek között arcfelismerésre is alkalmasak.

A monacói rendőrség tagjai a francia belügy tagjai közül kerülnek ki, de mielőtt még megkezdhetnék itt a szolgálatot, kétéves képzesen kell nekik átesniük.

Kisebb, mint a Central Park
Monaco további sajátossága annak kis mérete. Ez az ország ugyanis mindössze 1,3 négyzetkilométeres alapterülettel rendelkezik, amivel a világ egyik legnagyobb népsűrűségű országa. Ekkora területen 38.000 ember él, miközben a mérete hozzávetőleg a londoni Hyde Parkéhoz hasonlítható.

Mindezek alapján vitán felül áll, hogy ha lehetőséged van rá, semmiképp ne hagyd ki ennek az egyedi kis országnak a személyes megismerését.

(X)