Csütörtökön tartja alakuló ülését Mohács önkormányzatának képviselő-testülete

2024. október 06. vasárnap 07:44

Csütörtökön tartja alakuló ülését Mohács önkormányzatának képviselő-testülete

Csütörtökön a városháza dísztermében tartja alakuló ülését Mohács képviselő-testülete, amelyen az eskütételeket követően alpolgármestereket, valamint bizottsági tagokat is választanak.

 

 

 

 

Október elsején megszűnt a hivatalban lévő képviselő-testületek és polgármesterek megbízatása, egyúttal attól a naptól megkezdődött az újonnan megválasztott képviselők és polgármesterek megbízatása.

 

Mohácson a nemzeti oldal óriási fölénnyel nyerte meg a helyhatósági választást, a Fidesz-KDNP kilenc, a VAN Közéleti Egyesület három képviselői mandátumot szerzett, s polgármesterként folytatja munkáját Pávkovics Gábor is.

 

A testület alakuló ülését csütörtökön délelőtt kilenc órára hívták össze.

Az ülésen a polgármester, a képviselők és a nemzetiségi képviselők eskütételét követően - a törvényi előírásoknak megfelelően - döntenek a városvezető javadalmazásáról, majd megválasztják az alpolgármestereket.

Az előterjesztés tanúsága szerint Pávkovics Gábor Cserdi Áront és Csizmadia Csabát jelöli a posztokra.

Az erről szóló szavazások után a képviselők bizottsági tagokat választanak, majd áttekintik a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött közigazgatási szerződéseket, amelyeket várhatóan változatlan tartalommal hagynak érvényben.

M. B.