A rendőrökre is rátámadt egy baranyai férfi

2024. június 25. kedd 18:00

A rendőrökre is rátámadt egy baranyai férfi

A bíróság egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával, így egy hónapra letartóztatta azt a baranyai férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint múlt csütörtökön bántalmazta egy ismerősét, majd a helyszínre érkező rendőröket is megütötte. 

 

 


A megalapozott gyanú szerint a férfi a hivatalos személyekkel is agresszíven viselkedett, a rendőri felszólításoknak nem tett eleget, majd mindkét járőrt ököllel arcon ütötte.

A rendőrök a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a középkorú férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, továbbá indítványozta a letartóztatását.

A vagyon elleni és erőszakos, személy elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett elkövető - aki ellen jelenleg is van folyamatban egyéb büntetőeljárás - nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.
Megkezdte büntetését

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását - arra figyelemmel, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye - szombaton elrendelte. Tekintetettel azonban arra, hogy a gyanúsítottat korábban - szintén erőszakos jellegű bűncselekmény elkövetése miatt - végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, a tegnapi naptól e jogerősen kiszabott börtönbüntetését kezdte meg letölteni.

Forrás: Kaposvár Regionális Nyomozó Ügyészség