Új jelölések tájékoztatják a fogyasztókat
2016. szeptember 08. csütörtök 09:33
Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya elsősorban sütésre, főzésre vagy tészta készítésre alkalmas - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdővédelmi elnökhelyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Jordán László a szeptember elseje óta alkalmazott jelölésekről elmondta: az A típusú burgonya főzés közben nem esik szét, a B típushoz az átmenetet képező, sütésre alkalmas fajták tartoznak, a C jelölésű pedig elsősorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert főzés közben szétesik.
Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsődleges felhasználási területét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Viharos széllel, csapadékkal érkezik...
- Ismét kukák lángoltak a pécsi éjszakában
- Szalai Ádám nem lesz ott a Puskásban...
- A régészeti feltárás mellett az új...
- Oszlopnak ütközött, meghalt egy autós...
- Kórustalálkozó a Duna Irodaházban -...
- Csaknem háromezer gyermek küldte be...
- Dárdai új pozíciókban dolgozik tovább...
- Orbán Viktor: 2025-ben olyan dolgok...
- Továbbra is törvénysértően működik a...