Óvatosan: akár még a darált húsban is lehet glutén
2017. június 10. szombat 13:38
A legkülönbözőbb élelmiszerekben, még a darált húsban is lehet glutén, ezért az erre érzékenyeknek nagyon oda kell figyelniük a táplálkozásukra - mondta Ignits Dóra dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.
A dietetikus elmondta, a gluténérzékenyeknek egy életen át tartó, nagyon szigorú diétát kell követniük.
Ha nem teszik, az nagyon súlyos következményekkel járhat: bár a tünetek nem jelentkeznek azonnal, a glutén folyamatosan rombolja a szervezetüket - mondta, hozzátéve: nem egészséges ugyanakkor diétát tartani, ha az ember nem érzékeny a gluténra.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Ködös, hűvös éj után esőre is...
- Nagyon hideg lesz az éjszaka, hóesés...
- Két napig nem lesz látogatható a...
- Török népzene és katonai induló szól...
- Elkelt a mohácsi Halászcsárda - A...
- Ismét lelépett a gyermekotthonból egy...
- Összetört egy diák egy Mercedest egy...
- Árokba csúszott kamion miatt van...
- Pontyokat telepítettek a Dunába...
- Egy óra késessel érkezik Pécsre az...